2017-12-06 119 浏览
呢排潮流兴食爆丼爆丼即系超级巨量鱼生饭,今次想分享既系九龙城既渔吉海鲜丼专门店上星期日中午去九龙城觅食,见到大路转角位有间都几多人排队既日式餐厅, 于是凑下热闹排队帮衬好彩都系等左十分钟就入得一入到餐厅就比佢既天花板特别既装饰吸引住,一个大渔网铺系天花, 好有特色墙上亦有充满日本特色既钓鱼画, 配合唒日本鱼生店的气氛。餐牌方面,鱼生饭有十几款,由98至238都有, 任君选择,亦有好多小食选择餐厅有一样好特别的地方, 就系无限refill味噌汤, 钟意饮几多碗都得我同朋友每人都饮左两碗。因味噌都沉唒底,所以大家记得先摇匀再倒出!比目星鳗丼, 食物一上桌,忍唔住哇左声, 份量真系好大,两块长过手板既鳗鱼,劲多蟹籽,亦配有很多葱花。特别一提既系, 丼中配有青柠,侍应哥哥介绍加啲青柠味道会更清新更特别。个饭鳗鱼同比目鱼烧得非常出色, 接近入口即溶,好香既鱼味,再加啖啖蟹籽既口感,真无无得输另一个就系餐厅既其中一个大佬—蟹王丼成碗满到泻既蟹肉,仲有海胆,三文鱼籽同蟹籽, 味道方面都系 超 级 正! 啲蟹肉同海胆都非常鲜甜,极满足! 同朋友一人一个饭已经超级饱,份量真系好巨型一定会再番啅
呢排潮流兴食爆丼

好彩都系等左十分钟就入得

墙上亦有充满日本特色既钓鱼画, 配合唒日本鱼生店的气氛。

我同朋友每人都饮左两碗
。因味噌都沉唒底,所以大家记得先摇匀再倒出!

另一个就系餐厅既其中一个大佬—蟹王丼

一定会再番啅