2023-04-13
食pizza梗系要去Pizza Hut! Pizza Hut成日都会推出唔同嘅特色口味 pizza,每次去都食到新口味,款款都好有惊喜。今次去就见到佢地推出咗新款pizza,用惹味香浓嘅咸蛋黄加埋芝士配搭出呢款金黄卖相,劲邪恶、超治愈嘅「邪恶咸蛋黄虾芝脆批」😍😍😍。讲起咸蛋黄同芝士就觉得邪恶,Pizza Hut 今次呢款pizza结合咗呢两大邪恶滋味轴心,pizza上面铺满大大只弹牙鲜甜嘅大虾,每一只都沾满香浓咸蛋黄酱汁,仲有其他海鲜、车厘茄、青红椒同洋葱等配料。而批底都搽满咖喱叶咸蛋黄酱,pizza面再洒上香脆咖喱叶,每一啖都食到起沙嘅咸蛋黄酱,够晒咸香滋味!芝脆批边外脆内软,入面有满满嘅半溶芝士软心,拉「芝」令邪恶感直线飊升 !我哋叫嘅系4人套餐($598),包餐汤x4(忌廉鸡汤/意大利蔬菜汤)、蒜蓉包、小食x3(有威尼斯迷你批、脆薯角同辣味鸡翼等多款小食可以拣)、意粉/饭x2(我哋就叫咗卡邦尼烟肉意粉同金牌茄汁鸡皇焗饭)、汽水x4,够晒丰富,真系劲邪恶!超治愈!。。#PizzaHutHK #邪恶咸蛋黄虾芝脆批 #批边松脆 #芝脆批边 #邪恶咸蛋黄 @pizzahut.hk
。
。