餐厅: ULURU
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-12-15 527 浏览
呢间店对我有好特别嘅意义~因为佢系我由英国返港后,第一次接到108支红玫瑰球婚花束要送货嘅地方🌹!最记得一入到嚟,觉得呢个地方超靓😍😍!我哥时就已经话我一定要嚟食!!估唔到要搅到差不多一年后先嚟🤣先来一个前菜Shrimp Focaccia~原只刺身虾铺喺包面🦐,上面再加啲黑松露~个虾劲鲜甜,再加埋黑松露香🍄,完全系唤醒味蕾👅!烤春鸡外皮香脆,配埋个汁好惹味🐔炸薯条好多,非常足料抵食🍟!我最钟意食煎比目鱼🐟,因为钟意佢好香嘅鱼油味~比起主菜,我觉得甜品更惊艳,因为真系好精致🍮!呢个富士芝樱祭系抹茶tiramisu🏔~而佢嘅抹茶真系好香🍵!佢嘅慕丝非常软滑,再加埋下面啲好似泥咁嘅饼碎,为呢个甜品赋予咗另一种口感。我同另一半都喜欢佢啲甜品唔太甜,本身见到呢个Uluru二次元立体梦幻蛋糕咁多cream咁都有啲惊🍰…但啲cream食落唔甜,而且质地比较轻,系好好食嘅~中间系士多啤梨🍓,而且系有好丰富果肉,唔系颓颓嘅果酱~不过呢个蛋糕嘅重点系打卡🤣个士多啤梨连脚仔都有,咁精致得唔得㗎?因为夜晚去朋友屋企饮嘢,所以拣咗mocktail🍸~佢嘅Virgin Lychee Mojito有荔枝味更加香甜,
呢间店对我有好特别嘅意义~

最记得一入到嚟,觉得呢个地方超靓😍😍!

我哥时就已经话我一定要嚟食!!
估唔到要搅到差不多一年后先嚟🤣

先来一个前菜Shrimp Focaccia~
原只刺身虾铺喺包面🦐,上面再加啲黑松露~
个虾劲鲜甜,再加埋黑松露香🍄,完全系唤醒味蕾👅!
Shrimp Focaccia

烤春鸡外皮香脆,配埋个汁好惹味🐔
炸薯条好多,非常足料抵食🍟!
香蒜烤春鸡配炸薯条

我最钟意食煎比目鱼🐟,因为钟意佢好香嘅鱼油味~
照烧比目鱼柳伴香草蕃茄

比起主菜,我觉得甜品更惊艳,因为真系好精致🍮!
呢个富士芝樱祭系抹茶tiramisu🏔~
而佢嘅抹茶真系好香🍵!
富士芝樱祭

但啲cream食落唔甜,而且质地比较轻,系好好食嘅~
中间系士多啤梨🍓,而且系有好丰富果肉,唔系颓颓嘅果酱~
不过呢个蛋糕嘅重点系打卡🤣
个士多啤梨连脚仔都有,咁精致得唔得㗎?
Uluru二次元立体梦幻蛋糕

因为夜晚去朋友屋企饮嘢,所以拣咗mocktail🍸~
佢嘅Virgin Lychee Mojito有荔枝味更加香甜,加埋薄荷非常清新🌱
呢个Lavender Dream有香香嘅薰衣草味🍹~
一饮就觉得好似去咗薰衣草园一样,配上淡淡茶香,啱晒喜欢花味嘅人🌸~
Virgin Lychee Mojito & Lavender Dream

今次终于圆梦嚟咗呢间店~

真系觉得求婚哥位先生劲有taste,识得订呢间咁靓嘅店同埋Misty Garden嘅花😂😂😂
呢度嘅甜品同饮品都好正,下次同朋友想揾个地方坐下都可以嚟食个下午茶~
2022-12-11
Shrimp Focaccia