2022-12-21
💛 #深水埗 #lonelypaisley 🇹🇷之前约咗好耐冇见嘅朋友去街🥰 拣咗呢间装修超靓,好有土耳其风格嘅「Lonely Paisley」一齐食🥰 呢度有好多富民族特色嘅毛毡、灯饰等等,超啱我哋三个女仔打卡💓🧈🥯 Turkish Breakfast ($148)土耳其早餐、附土耳其茶土耳其早餐同我哋平时食开嘅英式全日早餐好唔同😚 佢嘅包系炸得香脆嘅,上面有芝麻,外层香脆,里面松软🥰 仲配有四种酱料,包括红辣椒酱、蜜糖忌廉酱、无花果果酱和杏桃果酱,辣、甜、酸、咸,任君选择~ 另外仲有三款唔同嘅芝士,芝士嘅浓度唔同,店员会耐心介绍进食嘅先后次序😚 仲有太阳蛋同烟肉添❣️土耳其茶有靓靓糖浆棒,自己决定杯茶要几甜😋!🐥🌮 Mexican Triple Cheese Chicken Quesadilla with Secret Mala Sauce ($88)墨西哥三重芝士鸡肉馅饼配自家制四川麻辣酱好香,加埋少少辣味好惹味,切开仲有拉丝士,系会想越食越多嘅馅饼🥳🐣🌯 Turkish Chicken Doner Kebab ($78)土耳其烤鸡肉卷,卡巴包卷住鸡肉、蕃茄、椰菜、生菜、洋葱,烤鸡
土耳其早餐
🧈🥯 Turkish Breakfast ($148)
土耳其早餐、附土耳其茶
土耳其茶有靓靓糖浆棒,自己决定杯茶要几甜😋!
墨西哥三重芝士鸡肉馅饼配自家制四川麻辣酱
土耳其烤鸡肉卷
土耳其烤鸡肉卷,卡巴包卷住鸡肉、蕃茄、椰菜、生菜、洋葱,烤鸡味道香浓又唔会dry💓
土耳其开心果千层酥
🍬🍮 Turkish Baklava ($58)
土耳其开心果千层酥
原来土耳其千层酥系咁嘅,佢硬硬哋,布满糖浆,少少甜,share食最正😚
Night, Istanbul
🇹🇷🍵 Night, Istanbul ($88)
最后我哋加咗壸茶share饮,仲可以任加热水继续饮㗎🥰