2022-01-26
Homeland (大角咀)🍾用餐体验有事要去大角咀处理,😳行行下居然见到homeland!食过呢间嘅大埔分店,令人念念不忘🥰,心思思试下呢间分店先!🖼环境由于呢间铺系由两间店合并的,所以空间好足😌间格亦非常好,令人坐得好舒服!沙律:🥗田园沙律x2主食:🍕白松露杂菌芝士薄饼 $98呢个好惊喜😍白松露好香好香,杂菌切到一粒粒咁🍄令菇味更出。薄饼卜卜脆,好crispy!🍝肉酱芝士四重奏千层面 $108肉酱好足料,🧈重芝士,千层面做得好好,软熟得嚟有咬口,唔会太腍。小食:🥓德国肠拼盘 +$78有三款肠,分别系雷根斯堡肠、纽约堡肠、芝士猪肉肠,配德国酸菜同薯蓉。雷根斯堡肠个人觉得偏咸,纽约堡肠加左香草,🌶️芝士猪肉肠有少少辣几惹味。德国酸菜朋友几钟意食,我就好欣赏佢个薯蓉🥔做得好滑但又好细心咁保留了薯粒。🦪酥炸吉列广岛蚝4只 +$38外皮炸得好松化😋入面的蚝仲可保留到鲜味,唔会太干,赞!饮料:☕热柠水 ☕热柠茶/整体评分:味道 🌟🌟🌟🌟🌟环境 🌟🌟🌟🌟🌟服务 🌟🌟🌟🌟🌟卫生 🌟🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟🌟.....#homeland#TaiKokTsui #homekong #café #hkfoo
🍾用餐体验
🍝肉酱芝士四重奏千层面 $108
小食:
🥓德国肠拼盘 +$78
🦪酥炸吉列广岛蚝4只 +$38
外皮炸得好松化😋入面的蚝仲可保留到鲜味,唔会太干,赞!
饮料:
服务 🌟🌟🌟🌟🌟
卫生 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟🌟
#homeland
#TaiKokTsui #homekong #café #hkfood #hkfoodie #hkeater #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkcafe #hk #hongkong #homekong #hker #黄店 #小店 #高质 #食好西 #食西 #食好东西 #香港美食 #香港好去处 #香港情侣 #相机食先 #食物治疗 #美食治疗 #静观进食 #爱自己 #心理学