揾左呢间打卡餐厅,睇相已经觉得好靓,食物又好吸引,今日就试下先前菜:生牛肉他他x虾饼未试过生牛肉真系可以一试,口感好特别,淋淋地软软地,好似有啲生洋葱,同埋有10年陈醋,酸酸地又几开胃,虾饼脆卜卜主菜:龙虾汁蟹肉扁意粉呢道意粉真系太正啦,海胆粒同肥厚嫩滑既蟹肉,撒落满满既意粉之上。第一口就可以感受到海胆丰厚鲜甜的味道,搭配上意粉嘅弹牙质感,真系好饱足呀,而且价钱虽则唔俗,不过作为一道顶级既意粉,我都觉得物有所值,总之呢道意粉真系一大推,有机会真系要再嚟食埋佢主菜:加拿大猪鞍配蔬菜及覆盆子酱食评呢块加拿大猪扒好似同平时我哋食既猪扒唔太一样,因为佢好厚身同饱满,而且肉质特别咸香!估计系加拿大人嘅调味秘技!煎熟之后,外皮酥脆,入口即溶,仲带有少少焦香味,相当入味,今我一口接一口酒:Pattayas Rose呢款Pattayas Rose好香好甜,perfect 落夏日饮啫!酒精度适中,唔会太重口。Rose同埋柠檬草味道融洽,又唔会矫揉造作,酒精浓度唔算太劲,好易入口,重点系会点火,打卡一流酒:Pheromone呢款调酒好有特色!Ki no bi gin作为酒精底子,赋予酒款一种独特嘅香气。再

前菜:生牛肉他他x虾饼

主菜:龙虾汁蟹肉扁意粉

主菜:加拿大猪鞍配蔬菜及覆盆子酱食评

酒:Pattayas Rose

酒:Pheromone
呢款调酒好有特色!Ki no bi gin作为酒精底子,赋予酒款一种独特嘅香气。再加入violet同埋lavender,就凸显咗一种带点清新的气质。酒味有啲浓,唔系每个人都适合