2019-04-03
喺CWB食过几次,原来黄埔有分店,一于试吓。因为上一次都几年前,𠮶时menu好多选择,今次发现得1张双面A4纸加1张套餐纸(大约A5),明显选择少咗,有少少失望!我哋拣咗晚市小菜套餐(咕噜肉+饺子),晚巿点心餐(虾饺+莲藕),小笼包,秋葵,汤。食物嚟得算快。汤:1碗汤,内有乌鸡件,猪肉件,红枣,初时以为1人份量,原来咁大碗(2人份量)见到都吓亲。饺子:皮够薄,大小适中。有啲辣油,但唔算辣,带出饺子味道。咕噜肉:有红椒,桃作伴,肉唔算肥,酸甜度适中。虾饺:皮簿,足料(每粒有2旧虾肉)。莲藕:餐牌中文名叫"西湖桂花藕"都唔知系乜,睇英文就明-莲藕酿糯米饭,都几好食,因为系点心,份量少少,不会太滞。小笼包:皮可以簿啲,肉汁足够。秋葵:有榄角肉松同蒸,够清新健康。突然有棕一只,当它出现,以为来错,侍应听到我哋对话就提示跟餐嘅,原本刚好嘅食量就有压力。棕size唔太大,都足料,算干身。
饺子:皮够薄,大小适中。有啲辣油,但唔算辣,带出饺子味道。
咕噜肉:有红椒,桃作伴,肉唔算肥,酸甜度适中。
虾饺:皮簿,足料(每粒有2旧虾肉)。
小笼包:皮可以簿啲,肉汁足够。
秋葵:有榄角肉松同蒸,够清新健康。