2023-02-19
.📍 𝑵𝒐𝒏𝒔𝒆𝒏𝒔𝒆 | 𝑻𝒐 𝑲𝒘𝒂 𝑾𝒂𝒏如果想拣间特别少少又有惊喜嘅Cafe,真系非常推介呢间位于土瓜湾嘅Fusion餐厅🫶🏻~ 餐厅嘅Menu上除咗有一般Cafe 有嘅意粉/ Burger/ All Day Breakfast 之外,最出名嘅竟然系佢嘅日式煲仔饭!.餐厅总共提供三款煲仔饭,当日就试左最多人推荐嘅黑毛猪肋肉煲仔饭!🐷好诚实平时真系对猪肉冇咩兴趣,但只可以讲佢个黑毛猪肋肉真系煮得好出色~肉质好Juicy一啲都唔会干,肥瘦适中而且劲有猪味,完全令我对猪肉改观😂。猪肋肉份量都好多,由饭面一直食到落底都仲有肉实在非常惊喜,配埋啲菇同个特制酱汁真系食到停唔到口。🥹最后个饭底仲有饭焦成件事好满足!因为个饭实在太出色,相比之下个All Day Breakfast 就普通左啲,但其实都好足料,连炒蛋上面嘅黑松露都有一大pat,整体味道都好有水准👅👌🏻。.Weekend Lunch时间黎有Brunch Menu,以上嘅套餐仲包一杯饮品。虽然人均二百蚊系呢个地区黎讲唔算平,但无论食材、份量同味道都好高质,性价比极高!😚系最近好满足嘅一餐。下次一定要试埋个鳗鱼煲仔饭。
📍 𝑵𝒐𝒏𝒔𝒆𝒏𝒔𝒆 | 𝑻𝒐 𝑲𝒘𝒂 𝑾𝒂𝒏