2024-07-19
今日老公生日同佢去咗食高级铁板烧 我哋叫咗个虎铁二人套餐 嘢食种类同份量多到都算系大胃王嘅我哋到最后都食到超饱超满足意大利花茶 有淡淡玫瑰花香牛油果海虾沙律 爽弹嘅海虾配埋新鲜嘅牛油果仲有捞咗沙律醋嘅沙律菜 酸酸甜甜开下胃黑松露海胆蟹肉溏心蛋 面头有食用金箔 加埋鲜甜嘅海胆同埋流心嘅溏心蛋 味道令人满足火焰带子 师傅会将带子用黑松露酱汁轻轻煎香 之后伴碟会有火焰柏叶 当柏叶烧完就可以开始食噜 带子鲜甜又有淡淡黑松露味道原只活鲍鱼配蟹肉海苔酱 鲍鱼非常大只 一个人食晒真系非常邪恶 伴碟仲会配埋三文鱼子同埋鸡冠草 加埋煎香咗咸咸香香嘅鲍鱼内脏海胆汁活龙虾 龙虾新鲜见到师傅系后面嘅鱼缸捞起 所以肉质非常爽弹鲜甜 面头仲有食用玫瑰花同埋龙虾嘅两条足须伴碟伊比利亚猪柳 呢种猪不嬲会畀普通猪扒更加爽弹有肉汁 所以味道不畀和牛输蚀刺身带子豆腐鲷鱼汤 完整龙虾头加埋刺身带子既鲜甜同埋滑捋捋嘅豆腐 呢个鱼汤鱼味非常浓郁黑松露三文鱼籽海胆杯炒饭 食到炒饭我哋基本上已经饱到系投降状态 但系因为真系太好食 面头有一大堆嘅黑松露 三文鱼子同埋海胆 个种鲜甜加埋炒香左既炒饭嘅粒粒分明 食完淀粉个人更加满足铁板梳
意大利花茶 有淡淡玫瑰花香
铁板梳乎厘雪糕 梳乎厘非常松软入口即溶 当日雪糕可以拣绿茶味或者豆腐味 食到呢度真系觉得好满足