2022-05-29 123 浏览
前几日经过将军澳见到间餐厅新开所以就约埋三五知己一齐入去食lunch入到去觉得入边嘅环境好靓餐厅外边又有打卡位嘢食未到就已经有嘢饮拎咗出去打卡位影相Roseberry FizzSweet Lemon “T”Strawberry Pina-Koi-Lada服务员通知嘢食开始出我哋就入返去入边坐低等嘢食~ 见到餐牌呢佢哋系以西日料理为主就咁睇餐牌啲嘢食全部睇落都好似好好食呀博多特色烧饭团呢个饭团烧到啱啱好劲正呀博多地鸡一夜干鸡翼见到厨师呢系即叫即整嘅见到佢即刻烧嘅关系所以即刻影低咗鸡皮干身入边嘅鸡肉超香味道A4宫崎和牛三文治如果你哋钟意食牛肉嘅话都推介你哋呢一款,牛肉入口又香又正酱油渍吞拿鱼天使意粉用咗西式嘅天使面但系呢就用咗日式嘅煮法好似平时啲冷面咁样,配埋秋葵吞拿鱼粒同埋Wasabi口感清新照烧汁鹅肝锅饭呢一个我都系必食嘅推介,有少少似港式嘅煲仔饭但系佢入边呢系用咗日本米所以呢啲饭呢比较湿润少少,上面嘅鹅肝油脂同香气渗透晒成个锅,一打开超级香最紧要系佢依然有煲仔饭𠮶啲饭蕉,我一个人都可以食一个焙茶焦糖炖蛋红豆枝豆团子法式奶冻(宇治抹茶及酱油焦糖)甜品一次过叫咗三款,我自己最钟意呢就系法
入到去觉得入边嘅环境好靓

餐厅外边又有打卡位

嘢食未到就已经有嘢饮拎咗出去打卡位影相
Roseberry Fizz
Sweet Lemon “T”
Strawberry Pina-Koi-Lada

服务员通知嘢食开始出我哋就入返去入边坐低等嘢食~
见到餐牌呢佢哋系以西日料理为主

见到厨师呢系即叫即整嘅

见到佢即刻烧嘅关系所以即刻影低咗
鸡皮干身入边嘅鸡肉超香味道

A4宫崎和牛三文治
如果你哋钟意食牛肉嘅话都推介你哋呢一款,牛肉入口又香又正

酱油渍吞拿鱼天使意粉

照烧汁鹅肝锅饭

焙茶焦糖炖蛋
红豆枝豆团子
法式奶冻(宇治抹茶及酱油焦糖)
甜品一次过叫咗三款,我自己最钟意呢就系法式嘅奶冻,佢嘅酱油焦糖味道超级特别我觉得系一定要要嘅款式之一,红豆枝豆团子🍡嘅团子系超级软糯劲正劲好味!

2022-05-12