餐厅: Jashan Celebrating Indian Cuisine
资讯:

2022-11-30 61 浏览
去完成个几礼拜旅行,番黎香港就即刻约班朋友食饭。有个旧同事系印度人,之前同佢食野佢都会带我去重庆大厦,系平靓正🤭今次佢话带我去间高级印度餐厅体验下😂一入到去,都几多香港人帮衬,我谂有超过一半都唔系印度人。个环境真系好正!👍🏻有小小去左酒店餐厅既感觉,而且服务好好,Manager会周不时出来招呼下!😁食物质素好高,而且份量都好足,性价比高!不过,今次重要系我朋友发板,所以有d菜式我都忘记左叫咩名,希望无写错!🤭Delhi golgappa shot呢个我都系第一次见,但朋友话呢个系印度好常见既street food,一见到都唔知点样食😂朋友就话要倒小小汁入去,再咬一啖!的确系几特别,用呢个做starters真系超开胃。Onion Bhaji呢个都超级正, 好多洋葱,个fritters都超级脆,再掂埋个辣辣地嘅酱汁,真系夹到不得了👍🏻Lassooni Palak Panneer呢个系用波菜同芝士制成,口感好爽,波菜味好香浓,再配埋个爽口又唔会好咸既芝士,真系好正!😁Smoked White Butter ChickenButter Chicken我相信系印度菜必食,呢个系我系食过最正既!极

Delhi golgappa shot

Onion Bhaji

Lassooni Palak Panneer

Smoked White Butter Chicken
Butter Chicken我相信系印度菜必食,呢个系我系食过最正既!极度推介!😍😍个汁系超级creamy, 有种好清新既感觉,个牛油香味都好重!😋而且鸡肉质好滑,简直系不得了!👍🏻👍🏻配埋Naan食简直系食到停唔到口!😆

Barbecued chicken
呢个烤鸡系不得了,鸡超滑,而且调味系做得非常好,酱汁有2只,一只辣酱一只甜酱,我朋友就话印度人通常都钟意辣果只,但我自己就钟意甜果只😂各有喜好,2只都好夹d鸡。

Mango Lassi
黎到有6,7成人都会叫呢杯,系smoothie既感觉,好香芒果味😋

Dessert