2022-12-21
今晚食咗呢个蒸海鲜火锅套餐,真系好值得推介。餐厅喺铜锣湾中心地带,交通好方便,一上到去就已经见到满满嘅海鲜拼盘,全场都爆满,要book位先可以去食。我同朋友梗系好早之前已经book定位我叫咗个九品芝麻餐,因为一个女仔都食唔到咁多嘢,朋友就叫咗一个内务总管套餐,就会比较多海鲜同埋好似有多半只蟹。一想到海鲜冰船,已经好吸引,个感觉超正,好似去咗高级日本餐厅咁样~啲海鲜可以摆入个炉度蒸咗先,就可以食到海鲜最鲜甜嘅味道~蒸完啲海鲜之后,职员就会帮你到汤落去个锅度,而之前下面啲水份已经完全吸收晒蒸海鲜嘅鲜汁。除咗海鲜,打边炉嘅配料,仲有丸同埋菜等等,仲有一个面,所以完全唔使惊唔够饱食完最后职员仲派咗个甜品俾我哋,我拣咗最钟意食嘅香芋味~好圆满嘅一日,整体觉得好抵食,同埋性价比好高,一定会再带屋企人同朋友嚟食!
啲海鲜可以摆入个炉度蒸咗先,就可以食到海鲜最鲜甜嘅味道~