2024-02-27
今日同人妻去铜记行Sogo,然后佢无啦啦话想睇吓总统戏院仲喺唔喺度😂😂系到嘅😂然后想揾野食🤡一望到对面好大个banner 食海鲜锅稳阵起见,我地睇咗OP先,然后决定去试(我地未食过蒸海鲜打边炉🤫)食物海鲜锅大癫🤡劲新鲜!我系第一次食到啲贝壳类咁鲜甜😨以前食鲍鱼觉得佢好难𡁻😂今日食到佢呢个鲍鱼超级弹牙又新鲜,啲虾又好正我第一次食蛏子,原来圣子系咁好食🥹🥹🥹蒸完嘅海鲜水落咗个锅到,佢哋再加鱼汤,就可以煮埋个乌冬,同埋𠮶啲肉类同丸𠮶啲丸都好有惊喜🤡🤡🤡初初食第一粒,我已经feel到佢系酱爆啲朋友😂我唔敢咬跟住用筷子笃,真系爆汁出嚟😂超级弹牙豚肉鱼汤乌冬日本乌冬!超滑🤡劲挂汤🥰啲鱼汤好浓,超鲜味沙律、炸鸡翼、日式饺子其他煮得咁好食🥰系因为有出猫纸。💁🏻♀️佢呢度私隐度好高,两个人打边炉就唔使怕约唔齐脚!同埋佢呢度系用手机落单,职员喺上菜同埋加汤会过嚟。呢度系用竹帘间隔,私隐度都好高🤫你睇唔到对面😂佢呢度好贴心,有个篮仔,可以放袋。唔怕阻塞通道同埋整污糟自己个袋。
食物
海鲜锅
我第一次食蛏子,原来圣子系咁好食🥹🥹🥹
跟住用筷子笃,真系爆汁出嚟😂超级弹牙
豚肉鱼汤乌冬
日本乌冬!超滑🤡劲挂汤🥰啲鱼汤好浓,超鲜味
沙律、炸鸡翼、日式饺子
其他
煮得咁好食🥰系因为有出猫纸。💁🏻♀️
佢呢度私隐度好高,两个人打边炉就唔使怕约唔齐脚!