2024-09-18
韩国好出名既炸鸡店Puradak Chicken初嚟到香港时,见到大家形容佢系炸鸡界嘅Prada🤣,心谂系咪真系咁劲啊?今次👧🏻同朋友喺奥海城睇完戏,终于有机会一试!🌟半半炸鸡(有骨)炸鸡口味众多,今次就拣咗两款口味,秘制黑酱同紫菜脆脆。用上原只鸡切件,先焗后炸,鸡肉🍗嫩滑多汁,即使系鸡胸位都唔会觉得太干。秘制黑酱系用上蒜香酱油烤焗炸鸡,酱油均匀地裹上鸡件,唔会太热气又唔会太咸。至于紫菜脆脆味就除咗有炸紫菜,略带少少甜味,👧🏻嘅朋友就好钟意呢款口味!🌟韩式烤牛肉拌饭Weekend Lunch都有套餐,韩式烤牛肉拌饭用石头锅上,份量颇多,热辣辣送上仲有啲饭焦。配料除咗有牛肉片,仲有银芽冬菇丝、萝卜丝、翠玉瓜、鸡蛋,配上拌饭酱,系唔错嘅选择!小菜仲有银鱼干、泡菜、豆角。🌟黑芝芝波一客有五件炸芝士球,外层有QQ口感,有啲似台式炸地瓜球嘅质感,内里芝士咸咸甜甜🧀,估唔到有几好食又唔会太Heavy!🌟炸紫菜粉丝卷出面都有得食嘅炸紫菜粉丝卷表现亦不错,粉丝软身,配上香脆紫菜,层次丰富。如果有额外酱汁点嚟食就更好!🌟青苹果梳打午市套餐有得跟饮品,👧🏻就额外加$10选配梳打,解渴一流!
🌟半半炸鸡(有骨)
🌟韩式烤牛肉拌饭
🌟黑芝芝波
🌟炸紫菜粉丝卷
🌟青苹果梳打
午市套餐有得跟饮品,👧🏻就额外加$10选配梳打,解渴一流!