2025-01-24
新年除咗同屋企人团年 我都会约埋朋友相聚团年下🥰 因为最近食得太多中菜😂 所以早两日就约咗朋友去将军澳食西餐🍽️ 今次我哋去咗澳南海岸食Fish & Chick😋餐厅位置好便利💪🏻 由将军澳地铁站行过去大概十分钟☺️ 餐厅灯光柔和同埋空间好宽敞 所以住得好舒服😌 墙上嘅海洋壁画都好打卡able😍上菜速度算快 用餐氛围真系几好👍🏻 最紧要价钱好公道唔贵🤩 我地点咗✨一个前菜 ✨一个沙律同埋✨两个主菜 🥗秘制炸蟹球配沙律炸蟹球外皮酥脆,内里鲜嫩,搭配清新嘅沙律,既开胃又解腻。 🐓秘制烤鸡翼配薯条🍟烤鸡翼香气扑鼻,肉质鲜嫩,搭配香脆可口嘅薯条,真系食唔停口! 🐓原味烤鸡半只配薯蓉半只烤鸡原味呈现,皮脆肉嫩,搭配细腻绵密嘅薯蓉,满足感max!🐠传统英式炸(英国)银鳕鱼配薯条🍟银鳕鱼炸至金黄酥脆,肉质细嫩,搭配经典英式薯条,系体验fish & chips嘅绝佳搭配选择。 🍓士多啤梨柠檬特饮清新爽口嘅士多啤梨与柠檬混合特饮,酸甜适中,非常适合餐后饮用。🥤热情果柠檬特饮:热情果嘅香甜与柠檬嘅酸爽相结合,打造出独特嘅口感,让人一试难忘。
🥗秘制炸蟹球配沙律
炸蟹球外皮酥脆,内里鲜嫩,搭配清新嘅沙律,既开胃又解腻。
🐓秘制烤鸡翼配薯条🍟
🐓原味烤鸡半只配薯蓉