2022-06-16
呢间喺大南街嘅cafe真系超级推介☕️佢地主打 Keto-Friendly / Gluten-Free 嘅 Savoury Pie🥧仲有Keto-Friendly嘅饮品同甜品添🍮.
📌黑松露忌廉汁鸡批 $78系Keto-Friendly & Gluten-Free✨批皮系用左草饲牛油 再加杏仁粉椰子粉整🧈焗热完边边位几脆 食落唔会有𠮶种好油腻嘅感觉👍🏻内馅真系好出色 忌廉汁主要系用椰菜花蓉整 可以做到平时忌廉汁嘅creamy 但就冇𠮶种好漏嘅感觉🤍佢地嘅鸡肉都好滑 再加埋啲黑松露香 成个feel好清爽🤩而且个馅系超多 皮薄馅靓😆
.📌五香炒冬菇手撕鸭肉髀批 $78呢款都系Keto-Friendly & Gluten-Free😛内馅系用五香粉炒日本花菇再加鸭肉髀🦆以低温慢煮 再手撕出鸭肉 难怪口感咁嫩滑 仲要冇鸭嘅骚味😍再加埋蕃茄酱 清新又惹味🤤同样啲馅都系多到爆晒 劲多鸭肉 好满足🥰
.📌Italian Affogato $58卖相真系好靓❣️底下面系生酮朱古力泥 可可味好浓 微脆🍫面头𠮶旧系自家制雪糕🍦用左mascarpone嚟整 口感比平时嘅雪糕实净硬身 似系急冻芝士蛋糕嘅感觉😎食落好
. 📌黑松露忌廉汁鸡批 $78
📌五香炒冬菇手撕鸭肉髀批 $78
📌Italian Affogato $58
卖相真系好靓❣️底下面系生酮朱古力泥 可可味好浓 微脆🍫面头𠮶旧系自家制雪糕🍦用左mascarpone嚟整 口感比平时嘅雪糕实净硬身 似系急冻芝士蛋糕嘅感觉😎食落好重奶香味 再淋埋旁边个espresso 可以中和番个甜度☕️成个combination有啲似tiramisu嘅变奏版🤣
📌玄米茶杏仁奶 $48 用左日本丸安茶叶嘅一级玄米茶嚟整 茶底好香浓💚呢到嘅latte系未饮过嘅口感‼️因为除左杏仁奶仲加左cream 所以口感好浓厚幼滑 好似饮紧融融地嘅茶味忌廉咁🍵
📌100%可可杏仁奶咖啡 $48
真系我饮过最浓苦嘅mocha🍫☕️用左法国嘅纯可可粉 再加罗汉果糖调味😚可可味好rich 咖啡豆应该都系靓野好香浓 两者balance得好好💕 .
📌焙鸯杏仁奶 $52
呢款超级特别 系用左焙茶嚟做茶底嘅鸳鸯😋比起平时茶记饮嘅 茶味浓苦好多 奶味就比较淡🙈似焙茶咖啡多啲 不过系好饮嘅🥳