2021-02-26 5211 浏览
最近就去左一间位于尖沙咀高质的扒房 @thegrillroomhk 食牛扒😍 真心觉得好食!这里环境很不错,灯光昏暗有情调~而我们就坐左吧枱,系呢度最光既位置。吧枱可以看到前面开放式厨房里面,厨师和员工认真炮制美食的过程哦! 来到扒房,当然要叫出名的牛扒! 我地点了:..🥩 烧美国安格斯西冷配黑松露薯蓉 (12oz) 另加$58配烤大虾2只Angus Sirloin (12oz) with black truffle potato puree, chimichurri & red wine beef jus, add 2pcs of Grilled King Prawns呢份真系 超 好 味 !!!!!! 食落去,入口即融! 果阵肉香! 油脂香! 不得了! 唔驶点酱都食到肉味浓郁!! 妈呀会唔会太好食!!! 😋 就咁用左少少盐,已经完全提香左肉质既浓同嫩!! 另外本身有提供左红酒酱汁同阿根廷青酱可以俾你试下唔同风味~ 黑松露薯蓉好香滑,劲多黑松露啊!! 睇住前面厨师真系笔起一大pat黑松露酱来煮薯蓉,见佢一路煮一路要系咁搞匀,难怪咁幼滑了! 烤大虾肉质好爽好鲜,好好食啊!!!..🦞香煎
🦞香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼子
Seared Scallop Linguine with Lobster bisque & salmon roe
呢道意粉有惊喜啊!! 一来到,都知好食好juicy~ 先试试龙虾汁,好浓的龙虾味,捞埋意粉真系一流!! 好惹味! 而粒粒三文鱼子都增加了爽脆的口感呢!!北海道带子无得输!! 煎得好香,肉质鲜嫩,超好食啊!!.
🍸 Pink Mimosa
- Prosecco, triple-sec, fresh strawberries & grape fruit juice
点左呢杯cocktail,晶莹剔透的暗红色,里面带有粒粒士多啤梨肉,好fresh!! 酒味都几浓~ 但好香甜! 带有少少香槟同橙味甜酒,再加士多啤梨同提子汁,一定适合女士饮呢!!.
呢间真系大满足啊!当晚去到都几多客,食物咁高质,难怪咁好人气咁受欢迎呢~我见呢间扒房系Openrice都有唔少优惠,可以再同朋友去食啦🤩
烧美国安格斯西冷配黑松露薯蓉
Pink  Mimosa