2024-01-06 51 浏览
平时都好钟意去米芝莲餐厅食嘢,今次就拣咗喺尖沙咀美丽华广场嘅富豪酒家,佢由2011年开始,每年都系米芝莲星级餐厅,大有来头,紧系要试吓,酒家嘅环境优美,好适合同朋友饮下红酒,食吓嘢倾吓偈,配埋酒家一流嘅服务,完全系有宾至如归嘅感觉🥄鲜螺头花胶炖汤 真材实料嘅炖汤,花胶同螺头炖得好腍,而且酒家将花胶嘅胶质,完完全全咁熬晒落碗汤入面,满满嘅骨胶原,非常满足,而且螺头亦都好新鲜,令到成个汤都好清甜🦆砂锅腊味煲饭 油鸭同腊味嘅油香,被糯米饭完全吸收,食嘅时候唔需要加酱油都已经觉得好好味,𠮶种嘅油香同埋米饭嘅软熟口感,令人食得好享受,腊肠、润肠、腊肉同埋油鸭都腌制得非常出色,无论系味道定系材料都系一流🐐枝竹羊腩煲 天寒地冻紧系要食个羊腩煲暖一暖身,呢间酒家嘅羊腩煲非常出色,羊肉嘅肉质嫩滑软腍,羊腩同枝竹吸收哂羊腩煲嘅汤汁,好入味好好食🥬清炒本地生菜 食羊腩煲就紧系要配埋生菜,呢间酒家嘅清炒本地生菜,就咁食都好好食,因为生菜非常新鲜,清炒已经食到生菜本身嘅清甜,放埋落羊腩煲索埋啲汤汁食,更加好味🥚蛋白杏仁露 呢个甜品真系好啱呢啲干燥嘅天气食,蛋白嘅份量好多,而且好滑,杏仁嘅味道好浓,暖笠笠饮落去好

🥚蛋白杏仁露 呢个甜品真系好啱呢啲干燥嘅天气食,蛋白嘅份量好多,而且好滑,杏仁嘅味道好浓,暖笠笠饮落去好舒服,为整个晚晚画上完美嘅句号

📍尖沙咀弥敦道132号美丽华广场1期食四方4楼402号舖 - 富豪酒家