2024-10-24
庆祝生日月份,饮饮食食当然要较特别,今次我哋就黎到坚尼地城嘅「Classy Le Carré」,西餐厅🍽充满法国情怀同高质感👍🏽。首先,我哋试咗特色菜「慢煮和牛牛面颊」,配上意式芝士玉米糕同松露呠酒烧汁。和牛肉质细致,一啖食落口,牛肉嘅鲜美味道配上松露酱同芝士,每一口都系享受🐮🍷💯。再嚟「猴头菇」,配上菲达芝士,鲜打罗勒香草酱,手工大圆通粉,真系几特别。猴头菇嘅口感特别,当佢与芝士、香草酱同意粉一齐入口,即刻感受到食材嘅独特风味😋👌。饮品部分,点咗杯「县の白」,味道回甘醇厚,鲜味十足。特色是苦味适中,味道醇厚,深入骨髓,一番茶是当年第一批采摘的茶,一番茶是最高品质,茶香浓郁,伴随著食物,绝配🍵💕。希望将来可以再同朋友结伴到「Classy Le Carré」,去试埋其他新款式,品味另类嘅美食👍🏽👍🏽😀。