2020-04-19 6444 浏览
本身特登去九龙湾谂住食大渣哥架,但系去到见到条队,太肚饿排唔到🤣决定行返去德福𠮶边揾嘢食~咁啱见到 @beans_cafe_hk 得几个人排,印象中之前喺将军澳食过都几好食,所以决定再帮衬🙆🏻‍♀️整体来讲,九龙湾分店环境又坐得舒服,餐牌嘅食物选择又多,而食物质素又高,系我会想再帮衬嘅cafe!.originally came to kowloon bay for another resto 😆 but the line was wayyy too long & we were wayy to hungry 🤣 so decided to grab dinner @beans_cafe_hk 👍 overall the kowloon bay branch is pretty comfortable & there are quite a lot of foods to choose from 😋 food quality is pretty good as well! will come back for sure!.《德国烧猪手》$198 😋😋😋𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐊𝐧𝐮𝐜𝐤𝐥

《德国烧猪手》$198 😋😋😋
𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐊𝐧𝐮𝐜𝐤𝐥𝐞
我哋一见到远处人地枱份猪手劲吸引,所以谂都唔谂就话一定要嗌!上到枱有少少比份量吓亲,冇谂过原来咁大份😱不过真心超水准,好好食‼️
一嚟到切嘅时候已经听得出外皮超级香脆,食落又够晒香口!又忍唔住食咗好多猪皮啦😆
肉质都够晒juicy!好食~啲肉都够入味,唔会觉得太过咸,同配埋黑醋烧汁好夹好好食!仲酸菜同薯仔解腻,啱啱好!
帆立贝菠菜意大利饭
帆立贝菠菜意大利饭

《帆立贝菠菜意大利饭》$118 😋😋
𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨
成日叫菠菜味嘅野都预咗唔会好重菠菜味,呢个risotto味道都系少creamy加啲cheese咁。不过都mix咗好多好多一条条嘅洋葱~
不过要赞一赞risotto嘅口感,软硬度适中!
略嫌帆立贝同risotto嘅份量都有啲少。

《Oreo 麻糬流心吐司》$49 😋😋😋
𝐎𝐫𝐞𝐨 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 𝐋𝐚𝐯𝐚 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭
嚟到上枱嘅时候妈咪见到好大份,问我使唔使$100,知道$49之后佢有少少吓亲,真心劲抵食!几个人share做甜品啱啱好~
切开竹炭多士之后,朱古力慢慢咁流出嚟~同雪糕一冷一热,好match🤤烘到脆脆地嘅多士再点朱古力酱同雪糕再加啲Oreo碎,口感层次劲丰富!
唯一少失望嘅系,麻薯只系中间有一大pat,如果佢系分部系多士唔同嘅位置就好啦🤪不过口感都烟韧嘅,但系就无咁味道,要点多啲朱古力酱先得~
荳子 𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬
📍#BELLYwongs_klnbay #BELLYwongs_tsuenwan #BELLYwongs_TKO #BELLYwongs_shatin #BELLYwongs_taipo #BELLYwongs_maonshan
#BELLYwongs_cafes #BELLYwongs_sweets #BELLYwongs_western