2023-12-15 39 浏览
好耐冇返观塘,朋友话观塘东广新开咗间拉面,终于都有时间去食!呢间坚系好食,可以系加入去我嘅观塘饭堂list 😜 Menu上虾汤同鸡白汤都系👍🏻👍🏻👍🏻推荐,所以就嗌咗呢2款拉面,果然冇失望!个虾汤好浓虾味,饮得出系用真材实料整出嚟;鸡白汤好淳滑,少少油脂令个汤好香,同埋冇味精嘅味,食完唔口渴,食得好满足,食得出师傅落足材料落足心机🤤🤤🤤 每块叉烧都有连住啲肥肉,就系佢哋嘅油脂令个汤好香!另外,面嘅份量好多,拉面满满的,面质有得拣软硬度,面身都唔会太粗,挂汤挂汁啱啱好,连汤一齐食,唔会抢咗汤嘅香味!另外仲嗌咗啲炸物,分别系蚝、手羽(鸡翼)、鸡软骨、鱿鱼须。蚝炸完之后仲保持到本身嘅海水鲜味,点或者唔点特备嘅酱汁都可以,蚝本身味道都已经好足够。手羽炸得啱啱好,虽然佢系连埋鸡翼尖,但系师傅冇炸㶶个尖之余,仲炸得好脆,鸡中翼嘅水份都保存咗,鸡皮上嘅芝麻都升华咗味道,甜甜地又带有芝麻香,而且每啖都有肉汁😍 鸡软骨同鱿鱼须都炸得好脆,唔会有油溢味,鸡软骨咬得好爽,鱿鱼须份量都好多。呢餐食得好饱好满足!装修都好特别,好似去咗日本东京咁😆因为店内都播好多动漫歌🤤鬼灭一拳超人one piece🤤🤤🤤墙都贴

装修都好特别,好似去咗日本东京咁😆因为店内都播好多动漫歌🤤鬼灭一拳超人one piece🤤🤤🤤墙都贴咗日本嘅poster,有旧日本嘅感觉,回忆返以前日本嘅时光,搞到我好想即刻飞转日本😆😆

简单总结下,呢间拉面性价比高,份量又多,汤底真材实料,加套餐包小食饮品,可以话系观塘最高质嘅拉面🤤🤤🤤