2024-04-17 2279 浏览
真系好卦住日本既寿喜烧🥲系香港真系好难揾到一啲好食嘅寿喜烧最近路过一间 门面已经非常之复古日本既餐厅入到去真系好似去左日本既街道咁🇯🇵-🥢招牌锅物餐(二人餐)$498首先有包黑牛寿喜烧炖饭,串烧拼盘同两款小食,我哋就拣咗鸡皮饺子同松露薯条。一开始会有职员过嚟帮我哋烧肉,全程都好细心咁样讲解,而且非常专业!肉味超浓,肉质入口即溶🤤 包埋葱沾埋蛋浆超满足🥰食完肉之后再整蔬菜,蔬菜吸满晒寿喜烧汁嘅味道劲入味🥬,之后会用埋剩低嘅寿喜烧汁去整一个黑松露奶油炖饭,炖饭黏黏糊糊,超香黑松露味,仲要吸满晒所有食材嘅精华完全停唔到口🥢串烧拼盘有两串虾,鸡翼,五花肉,秋葵,香菇,菠萝劲丰富,尤其系个菠萝烧到劲甜劲多汁😍🥢鸡皮饺子之前食过一啲鸡皮饺子劲细只,呢度既鸡皮饺子大只得黎炸到好脆卜卜,而且一啲都唔觉得油腻🥢金骏眉红茶 (+$28)之前一直都冇乜点听过呢个茶名,一饮落去,茶味劲香浓,入口甘醇,完全对得住呢个价钱!之后先知原来系一个福建嘅特级茶叶!🍵🥢宇治金时芭菲 $108呢个芭菲系餐牌上面冇嘅,要入咗QR code先会见到,除咗宇治金时之外仲有士多啤梨味。上到枱真系哇一声😍用料超级丰富,有朱古力,马卡

真系好卦住日本既寿喜烧🥲
系香港真系好难揾到一啲好食嘅寿喜烧
最近路过一间 门面已经非常之复古日本既餐厅
入到去真系好似去左日本既街道咁🇯🇵
🥢招牌锅物餐(二人餐)$498

🥢串烧拼盘

🥢鸡皮饺子

🥢金骏眉红茶 (+$28)

🥢宇治金时芭菲 $108
上到枱真系哇一声😍用料超级丰富,有朱古力,马卡龙,抹茶雪糕,蕨饼,丸子,红豆,糯米糍,麦片,曲奇碎等,真系多到数唔晒🤣 系咪从来冇见过一个芭菲系咁丰富,虽然系1-2人份,但我相信3-4个都够🤤
🏡 洋食商店
📍长沙湾福荣街538号喜遇地下2号舖