2024-05-22 80 浏览
讲到韩国菜,我哋心目中第一名嘅唔少得呢一间🇰🇷!呢间位于尖沙咀嘅韩国菜舖头同大家平时谂嘅炸鸡、炒年糕唔同😌,系主打釜山料理,当中最出名、最吸引我哋嘅就系佢嘅超香釜山粥👅!.🌊釜山鲜鲍鱼粥($138)嚟到呢度一定要嗌釜山粥♨️!我哋就拣咗鲍鱼粥,有埋鲍鱼片,食落弹牙,有口感🫦。而且呢度嘅粥有好香嘅麻油调味,超级浓郁,一上菜已经闻到,好吸引🤤。而食落每一啖嘅香味,配埋鲍鱼粥本身嘅鲜味,超级夹,食到停唔到💕。而且粥嘅份量都好够,两个人share都适合。.🍜鲜蚬乌冬($118)蚬够鲜甜,配埋乌冬嘅汤底好夹😋。而且配埋蚬一齐煮嘅汤底零舍鲜味,夹埋滑顺嘅乌冬,味道好好🤩。.🥟蒸韩牛饺子($82)呢个系另一个推荐必嗌💕!饺子真系做到皮薄馅靓,里面满满嘅汉牛馅料,口感弹牙得嚟牛肉味超级香浓😍,果然系韩牛嘅级数,超级满足。
🌊釜山鲜鲍鱼粥($138)
🍜鲜蚬乌冬($118)
🥟蒸韩牛饺子($82)
2024-05-19
午餐