2024-09-20
最近发现葵芳有间网红cafe,平时成日行开葵广但都未见过。今晚,特登约朋友收工过黎试下,原来都非常近地铁站。Cafe 好打卡able, 成个环境都好chill, 好适合朋友聚会或自己一个me time。估唔到葵芳都可以用贴地既价格食到高档既意粉,Cafe 用心做好每碟意粉,意粉迷唔好错过,真系有别于连锁店意粉。❤️浓汁法国黑松露蘑菇猫耳朵粉 $110猫耳朵粉口感不错,酱汁味道适中,好creamy。❤️流心蛋 +$12流心蛋够香滑流心。❤️辣芝士酱明虾扁意粉 $138微辣芝士味浓,虾肉爽口,扁意粉有口感。❤️虾多士 +$20多士够脆配上虾肉,味道不错。☕️焦糖咖啡 $48我最爱焦糖咖啡,甜度适中,牛奶同咖啡比例恰到好处。🍹西柚梳打 $58冰凉清爽,酸酸甜甜,西柚味浓,非常可口。ROSIE 葵芳兴芳路177号葵芳广场地下18号舖#葵芳 #葵芳广场 #网红cafe #cafe #coffee #咖啡厅 #咖啡 #意粉 #手工意粉 #香港美食 #香港旅行 #葵芳美食 #rosie
❤️浓汁法国黑松露蘑菇猫耳朵粉 $110
猫耳朵粉口感不错,酱汁味道适中,好creamy。
❤️流心蛋 +$12
流心蛋够香滑流心。
❤️辣芝士酱明虾扁意粉 $138
微辣芝士味浓,虾肉爽口,扁意粉有口感。
❤️虾多士 +$20
多士够脆配上虾肉,味道不错。
☕️焦糖咖啡 $48
我最爱焦糖咖啡,甜度适中,牛奶同咖啡比例恰到好处。
🍹西柚梳打 $58
冰凉清爽,酸酸甜甜,西柚味浓,非常可口。
ROSIE
葵芳兴芳路177号葵芳广场地下18号舖