2024-07-07 268 浏览
中环嘅Wyndham Street一带有唔少酒吧林立🥂最近发掘到呢间法式小酒馆💫酒吧门外有唔少企喺度chill drink嘅吧枱 带有homie嘅感觉🏡星期五嘅晚上嚟到氛围好愉悦放松😚音乐亦都系好轻快嘅jazz/pop song🎵而餐牌上有唔少经典嘅法式菜色 今次就点咗几道菜医医肚🇫🇷✨️Grilled Bone Marrow $138先点咗一份bone marrow作为餐前小菜🤌但其实份量一啲都唔少 而且卖相都十分吸引😛牛骨髓上铺咗满满嘅蕃茜同百里香🌿连同牛骨髓一齐放喺香脆嘅多士上进食🍞牛油香气嘅衬托令香气更加突出🧈但整体嘅味道略嫌偏酸咗少少 不过都不失为一道香口开胃嘅小菜🤏✨️Ravioles|Truffle Sauce $168Ravioles嘅奶油香味超级浓郁 一上菜就闻到🤩松露奶油酱汁包裹住每一粒ravioles🥟内馅系菠菜芝士 有淡淡嘅清香☺️食落腻感唔会太重🥛但松露嘅味道就唔算突出 被芝士同奶油香盖过🧀✨️Beef Tartare|Fries & Salad $228Beef Tartare基本系我每次到法式酒馆都会嗌嘅菜色😋餐厅选用嘅牛肉肉质唔错 食落嫩滑无筋🍖而比较特别嘅系放

✨️Grilled Bone Marrow $138

✨️Ravioles|Truffle Sauce $168

Ravioles w/ Truffle Sauce

Beef Tartare基本系我每次到法式酒馆都会嗌嘅菜色😋餐厅选用嘅牛肉肉质唔错 食落嫩滑无筋🍖而比较特别嘅系放得比较多Dijon Mustard/蛋黄酱 取代生蛋黄🫗整体色调偏白 同埋酱汁多啲🤌但食落味道十分不错 酸度适中😳配上无限任添嘅面包 令我地食得好滋味🥖
Beef Tartare w/ Fries & Salad

✨️Orange Juice $40
✨️Peppermint Tea $40

一间隐藏于酒吧后嘅高质餐厅⭐️酒吧餐厅本身嘅氛围感带浓厚嘅法式风情🇫🇷轻快而chill嘅音乐 吸引唔少外国脸孔嘅客人🥂而店员态度亦都颇热情😉餐厅食物嘅出品都令我觉得一啲惊喜 水准十分不错☺️价格喺中环嚟讲都位于合理水平💰回头率几高 不论happy hour定晚餐都值得一试💖
2024-06-21
Beef Tartare w/ Fries & Salad