2022-08-25
因为呢排男朋友做嘢好辛苦,所以决定同佢去食一餐好嘅😋😋(根本系满足自己为食嘅欲望)🤣🤣经朋友推介下, 我就拣咗位于美孚嘅呢一间餐厅。 去到之后发现环境同装修都好靓,好舒服😌。侍应嘅服务态度都好好,会主动问你有啲咩系唔食得👍🏻呢个我觉得唔系间间餐厅都咁细心👍🏻所以好值得赞👍🏻打开Menu,发觉价钱一啲都唔贵,就即刻拣咗自己钟意食嘅嘢先😆其余𠮶啲就咁等男朋友拣😆首先介绍香煎法国鹅肝配自家制鸭髀 花糖烩梨$188,佢个摆盘好靓,感觉超高级😍。鹅肝煎得超香口,而且味道浓郁。口感好creamy😋鸭髀煮得好嫩滑。同鹅肝嘅味道好夹。之后就系佢个花糖烩梨,呢个味道清甜,而且有好香嘅梨味。啱啱好中和返头先浓味嘅鹅肝同鸭髀👍🏻跟住就系法国冰烟三文鱼配法国鱼子酱 里考塔芝士 $158,呢个劲靓劲好好味😋,我劲钟意食烟三文鱼同鱼子酱。呢个小食完全满足到我嘅要求。😍😍除咗之前𠮶两个菜式, 我觉得最应该介绍嘅就系法式纸包智利红䲝鱼配海鲜汁$288。呢个真系超surprise🤩,红䲝鱼肉酿咗好多海鲜喺入边。呢个煮法我都系第一次见,鱼肉吸收晒其他海鲜嘅味道,令到佢个味道好有层次感。而且肉质弹牙。真系超级好味😋连唔钟意
打开Menu,发觉价钱一啲都唔贵,就即刻拣咗自己钟意食嘅嘢先😆其余𠮶啲就咁等男朋友拣😆 首先介绍香煎法国鹅肝配自家制鸭髀 花糖烩梨$188,佢个摆盘好靓,感觉超高级😍。鹅肝煎得超香口,而且味道浓郁。口感好creamy😋鸭髀煮得好嫩滑。同鹅肝嘅味道好夹。之后就系佢个花糖烩梨,呢个味道清甜,而且有好香嘅梨味。啱啱好中和返头先浓味嘅鹅肝同鸭髀👍🏻
除咗之前𠮶两个菜式, 我觉得最应该介绍嘅就系法式纸包智利红䲝鱼配海鲜汁$288。呢个真系超surprise🤩,红䲝鱼肉酿咗好多海鲜喺入边。呢个煮法我都系第一次见,鱼肉吸收晒其他海鲜嘅味道,令到佢个味道好有层次感。而且肉质弹牙。真系超级好味😋连唔钟意食鱼嘅男朋友都食到舔舔脷👍🏻。。而且最重要最重要嘅系价钱一啲都唔贵。性价比非常高。我好肯定呢个价钱喺其他餐厅食一定冇呢个质素👍🏻