2024-11-27
前几喺大围行街,无意中发现咗呢间餐厅,啲装修好有越南Feel,简单清新。睇住个餐牌就决定试下!首先我点咗个泰式猪颈肉捞檬,价钱 $67,分量唔算多,但猪颈肉烤得香口,带少少焦香味,加埋酸酸甜甜嘅捞檬,配搭得啱啱好。檬条啲质地够滑,酸辣味岩岩啱,食完一啖就忍唔住再食第二啖。跟住仲试咗杯鲜芒椰西米露,套餐加$12 呢个价钱可以话系相当抵食。椰汁清甜浓郁,但唔会过甜,啲芒果系鲜甜多汁,加埋西米,冰凉嘅口感好清新,一杯就食到好满足。另外,佢哋仲有苏香软壳蟹 ($45),经过油炸之后嘅蟹肉,保持到咬口,味道唔算突出但至少保持到蟹味,整体嚟讲系一个几开胃嘅小食。埋单 $124,其实呢个价位喺大围算系合理,食物质素高,有啲菜式仲有少少惊喜。如果你钟意越式风味,想揾啲地方清闲食饭,呢间真系值得试下!