2022-08-12 73 浏览
呢日去完书展,顺便系附近揾埋野食医下肚,意外发现左呢间越南小店,店舖吾系太大,都有吾少人食,仲排哂队🫣.👁‍🗨 海防特色蟹肉蕃茄汤檬 (7/10)💲65.➰吾系好肚饿既我叫左个比较开胃啲既面,平时多数食生牛肉河或者扎肉河,今次转下新意思先🤣汤底够哂蕃茄味,汤檬入面有啲啲蟹膏,所以个汤底系会多左一种味道,吾只蕃茄味咁简单,而且佢仲有啲豆卜系入面,索哂啲汤既精华,好惹味.👁‍🗨 法式猪颈肉面包 (7/10)💲55.➰另外叫左个包,不过面包比较硬身,都要用啲力先容易食倒🥲猪颈肉整得几香口,但系就略嫌酱汁少左少少,多番啲会比较湿润啲会好啲.👁‍🗨 法式牛油鸡中翼 (7/10)💲48.➰一碟有三只,非常之香脆,可以好清晰咁听倒啲脆卜卜既声音,感觉食落去吾系好油腻果种,如果佢重啲啲蒜蓉味会更好 .👁‍🗨 牛油果沙冰 (8/10)💲20 (跟餐).➰牛油果沙冰既份量都真系几多,而且因为系会饱肚既关系,所以叫一杯同人share 岩岩好,自己一个人比较难饮得哂😂每一啖都系又浓又香滑既牛油果味😍饮完真系好满足,绝对岩哂牛油果既爱好者.🔛 整体评分(7/10)
👁‍🗨 海防特色蟹肉蕃茄汤檬 (7/10)💲65

👁‍🗨 法式猪颈肉面包 (7/10)💲55

👁‍🗨 法式牛油鸡中翼 (7/10)💲48

👁‍🗨 牛油果沙冰 (8/10)💲20 (跟餐)

🔛 整体评分(7/10)