餐厅: 越大哥 (中興新街)
资讯:

2023-07-24 10 浏览
同朋友去长洲玩,去长洲当然唔少得扫街,当中竟然俾我哋发现到一间专食越南菜嘅小餐厅,餐牌食物非常吸引,忍唔住要入去食返餐。我哋叫咗四款轻食,上到枱每样都非常吸引,果然冇叫错!🤩🥳法包🥖越式猪扒法包,超钟意食越式法包,即叫即制,材料又丰富。成个越式猪扒法包味道非常香,每一啖咬落去都食到法包,猪扒和蔬菜。一边食,材料一直喺法包度走出嚟,真系又正又过瘾。串烧🍖即叫即烧香茅串烧,热辣辣,又香又多汁,分别有牛肉和鸡肉。两款都非常好味,牛肉味道浓郁,烧到焦香,配上浓烈嘅香茅,食落去更加滋味。鸡肉味道比较清淡,食得好香嘅香茅美。而且串烧大大串,好味又抵食!沙律🥙越大哥牛柳沙律配蒜蓉包,非常清新嘅牛柳沙律,配上蒜蓉包,入边仲有多种蔬菜和酸甜酱汁,整体非常丰富。热辣辣嘅食佢,清新又开胃。
法包🥖
串烧🍖