2024-07-30
今日dinner去左食锦丽嘅风味二人套餐, 好味又抵食😋must encore特色小食拼盘首先包左一份特色小食拼盘, 份量同种类都超多, 有金丝网虾春卷、越式蔗虾、蒜茸牛油鸡锤同香茅猪扒, 春卷炸到外脆内软, 鸡锤同猪扒都无overcook到keep到少少juicy唔会好韧, 蔗虾都几弹牙mix左少少莞茜越式蟹•肉饼蕃茄汤檬粉Main可以拣两款饭面, 第一款点左招牌越式蟹•肉饼蕃茄汤檬粉, 蕃茄汤好浓郁饮得出用新鲜蕃茄整成, 酸甜适中好开胃, 而蟹肉饼系真 ‧ 蟹肉唔会得啲面粉, 仲有其他配料e.g. 扎肉、豆卜、洋葱等, overall好惹味😋香茅猪扒鸡汤河粉另一款系香茅猪扒鸡汤河粉, 猪扒真系好大块, 炸过好香口而肉质都嫩不太多肥膏, 好容易切得开, 鸡汤同样好浓, 而河粉就唔会煮到好淋, Q弹顺滑椰汁三色冰呢杯椰汁三色冰实在太出色🥹 椰汁超级浓唔似出面沟劲多水个啲, toppings都足料三色系指红豆、绿粉条同去皮绿豆, 唔会得啲啫喱感觉相对正宗, 大推👍🏻新鲜椰青另一款必点金马牌新鲜椰青, 要升级但真系好大个, 夏天热辣辣饮完真系透心凉, 超fresh, 系好天然嘅甜味, 值得
特色小食拼盘
越式蟹•肉饼蕃茄汤檬粉
香茅猪扒鸡汤河粉
椰汁三色冰
另一款必点金马牌新鲜椰青, 要升级但真系好大个, 夏天热辣辣饮完真系透心凉, 超fresh, 系好天然嘅甜味, 值得一试!