2021-03-22
尖沙咀一向都有好多美食,今次就同朋友去试咗一间越南餐厅。🍢香茅串烧拼盘呢个串烧拼盘有虾、猪同埋鸡。虾几弹牙,炸得香脆,我连个壳都食埋!本身串烧拼盘里面嘅猪肉应该系牛肉嚟,但老板娘话可以试吓猪肉,所以我哋就试咗猪。食之前以为味道会同普通嘅肠仔差唔多,但食落发现原来味道唔同,口感都唔同。猪肉串腌得好香,但又唔似平时𠮶啲肠仔咁咸!鸡肉串最出色,除咗同猪肉串一样腌得香之外,口感外脆内嫩,而且好juicy!🍜生牛肉河粉讲起越南菜就一定会谂起生牛肉河粉,所以我哋就嗌咗一碗嚟食。呢碗河粉汤底清甜,搞到我好想饮晒佢!生牛肉都好好味,唔需要调味已经好正。唧埋柠檬加埋辣椒仲好味!🍜越式春卷汤檬粉第一次食汤檬粉,估唔到几好食!佢嘅质地有少少似系幼身嘅河粉,口感唔错。春卷炸得好脆,而且好足料,里面有红萝卜、木耳、肉等等,好香好好味。🍸青柠梳打呢杯嘢饮好slim😂呢杯青柠梳打唔会好甜,而且真系好「梳打」,饮完好爽!🍹珍多冰朋友嗌左一杯珍多冰,我饮咗几啖,觉得几特别同几好饮!呢杯嘢饮有好香椰奶味,杯底有绿豆,唔会太甜,good!!!
尖沙咀一向都有好多美食,今次就同朋友去试咗一间越南餐厅。
🍢香茅串烧拼盘
🍜生牛肉河粉