2021-12-15
📍河内越式料理📮尖沙咀堪富利士道10号地舖.放工后系尖沙咀K11行左阵街, 想揾间餐厅医肚, 见到呢间越南餐厅, 咁岩我地之前食过几次大围分店都好满意, 二话不说决定食呢间.极品牛三宝河粉 HKD69睇到餐牌已经估到🙎🏽♂️会叫呢碗, 集齐哂生牛肉, 牛丸同埋牛𦟌既综合配搭, 贪佢每个item都可以试下😏每款配料约有2-3件, 各有特色, 汤底十分鲜甜略带牛骨味, 令人有冲动饮哂成碗汤😈不得不提系碗粉既份量非常大碗, 男仕都唔怕担心会唔够饱河内生牛肉汤河粉 HKD59💁🏻♀️选择左呢碗传统生牛肉Pho, 碗粉黎到时候将半熟既牛肉浸系浓汤慢慢浸熟, 令牛肉唔会过熟😙汤底浓郁, 牛肉肥瘦均匀, 配埋生生地既洋葱同爽口既大豆芽, 绝对系简简单单既comfort food 越式猪颈肉(细)HKD29除左主食之外, 紧系要以优惠价钱加埋小食, 拣左🙎🏽♂️最爱既猪颈肉😌猪颈肉烧得非常香口, 沾埋越式辣酱, 𩠌埋Pho食一流.连锁店黎讲河内越式料理质素好平均, 去过大围太子尖沙咀分店都系同一水准, 而且性价比好高, 有时一个人要食个快饭亦系唔错既选择.整体环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物味道:🤤🤤🤤🤤服
📮尖沙咀堪富利士道10号地舖
物超所值:💰💰💰💰💰
回头基率:💨💨💨💨💨
#nonstopeatingdiaryvietnamese
#nonstopeatingdiary越南菜
#nonstopeatingdiarytsimshatsui
#nonstopeatingdiary尖沙咀