2023-06-22 827 浏览
Shake shake鸡软骨第一次食可以shake嘅鸡软骨,相信因为比客人调节辣度,几细心!鸡软骨唔会炸得好香口,香味源自大量香料,未食过东南亚味嘅鸡软骨,好味!份量唔少架,不过食晒先记得影相🤣越式惹味粟米条斩得好细,食得好轻松唔会摄牙🙈有八条,个汁酸酸甜甜好开胃,冇改错名真的好惹味~NVN咖啡骨上碟时职员会淋溶上d泡沫,热辣辣时咖啡味好香,不过我唔好咖啡,我觉得滩冻食甜味出左黎较惹味。有4旧大大旧猪软骨,淋得黎系有咬口果种,几惊喜!惹火上身咸柠猪颈肉上碟时职员点火烧左一秒🤣烧烤味唔算好出冇咩焦香,不过肉身超好食,烧到刚刚熟入口好嫩而咬口依旧,好香肉味,好味到我地都觉得青柠同辣椒可以不要!菠萝又甜又多汁😋招牌金边粉好大碗好足料,想叫小食的话两个人share不是问题~有一大旧牛尾、三片细肥牛、两粒牛丸,两旧牛筋,一小条油炸鬼。最钟意牛丸同牛筋,前者香口弹牙,口者淋而浆口,金边粉索左汤浸浸牛肉味👍🏻香茅青苹果茶微微的香茅味再加少少酸酸甜甜咁,青新嘅味道,配一杯冰好解暑~斑兰龙眼茶一样微微嘅班兰同龙眼味,相对比较浓味一点,但依然清香又香甜,比较喜欢呢个!温馨提示,如果冇book位又唔想等位,

NVN咖啡骨
NVN咖啡骨

招牌金边粉
招牌金边粉

香茅青苹果茶
香茅青苹果茶/斑兰龙眼茶

斑兰龙眼茶

温馨提示,如果冇book位又唔想等位,个人认为中午一点左右到系最好,可能因为唔系大街相对冇咁快多人。我次次去亲呢幢大厦食野都系一点松到,食食下就坐满架啦!同埋餐厅会收加一嘅~
2023-06-22
香茅青苹果茶/斑兰龙眼茶