2018-11-14 312 浏览
一年一度Sogo thankful week 点可以错过,但买完野之后向铜锣湾揾食真系非常困难,于是唯有转移去美食集中地大坑揾食。大坑近呢2年转变好大,开咗好多新店,唯独我比较喜欢旧铺嘅美味。火车头向大坑已经开咗一段好长时间,依旧屹立不倒,今晚就去试试佢先。餐厅门口系开放型式,光猛又够开扬。餐牌选择多样化,简直眼花撩乱!但餐厅亦好贴心有供应套餐作选择。火车头招牌汤河Size 超大碗,$98真系好抵,配料有齐牛丸,萝卜,牛柏叶,熟牛肉等等,而最特别系芽菜分上,食嘅时间加上芽菜,青柠汁,辣椒调味,汤底牛味浓郁,牛肉牛味突出,肉质鲜嫩,配上幼滑河粉,超正!牛肉酸窝而家已经唔多越南餐厅可以食到,估唔到呢度竟然有得食,一定要试。酸汤汤底酸咪咪好开胃,牛肉摆盘精致,放入汤底轻轻淖熟,牛肉鲜嫩又浓味,令人食不停口,超赞!最后叫返杯醎柠七喜,醎柠吉店家预先整碎,令到味道更浓郁更突出,消暑又解渴!今餐真系超满足又好味,而且店员态度有礼,值得一赞!
餐厅门口系开放型式,光猛又够开扬。

火车头招牌汤河

牛肉酸窝

今餐真系超满足又好味,而且店员态度有礼,值得一赞!

2018-11-12
  • 牛肉酸窝