2018-08-08 105 浏览
今日约左朋友去睇维尼与我,睇戏前食个午餐先,早两日食完锦丽个牛肉河认真唔错,心思思又想食越南野,见到有间新开嘅餐厅,就入去试试佢。个午餐餐牌都几丰富,有成22款选择,不过黎得食越南野,食牛肉河先是常识吧。我叫左个越式生牛肉河,黎到个牛肉都真系几生下,有d吓一吓。不过个汤就好够热,一浸落去,好快就熟晒。饮啖汤睇睇先,个汤又几浓㖞,牛骨味算重,都几真材实料。配料有金不换同青柠,芽菜反而无,就有d失望。 而个牛肉呢,就一般般,肉味唔太重,都切得几薄身,食落都算嫩滑,合格啦。另外叫左杯越式滴漏咖啡就几有惊喜,咖啡沟炼奶,虽然有dd甜,但几滑身,值得一试。总括来说,都算系唔错嘅越南餐厅,有机会会试下d饭。

越式生牛肉河

越式滴漏咖啡

总括来说,都算系唔错嘅越南餐厅,有机会会试下d饭。
2018-08-02
午餐