2017-07-08
朋友介绍呢间鸡煲同海鲜打边炉好正,约咗几次终于成行。一开始都觉得d服务几好,鸡煲系好味既。直到开始转打边炉,等咗接近45分钟,盆海鲜上咗枱三十分钟,催咗三四个人,先得到一名先生告知即刻入厨房跟返两个汤底。而我地响房最入面既关系,另一枱近门口的客人有一部疑似坐立式既风机吹住,但我地就焗咗将近两三小时。向职员询问冷气可否较冻d,得到既答案系「冷气坏坏地,忍下啦,你地呢间房到同时开咗4个明火(包括隔离近门口的客人),系咁架啦,我入厨房搬个负0度既雪柜俾你都一样啦!」好有态度既答法。响桑拿房焗到冇办法再食,海鲜拼盆只系食咗3分1都冇,我地相继出去大厅凉冷气,朋友发现外面的炉全是电磁炉。而我地那间房加埋两台有十七八,却有4⃣️个明火加一部坏冷气同一部吹住门口位置的坐立式,而入面位置的十人只靠一部家庭式的风扇维持生命。最后大概系我地企咗响大厅观望太耐,终于有疑似职员话安排出面既枱俾我地,那时将近10时,大家只有5成饱,兜海鲜既冰一早已经融咗,而我地已经全冇兴致要食落去。到请餐厅埋单时,终于有一位唔好意思先生出咗黎,对我地既处境讲咗超过10句唔好意思,并表示如一早知道情况会即时解决。原来你的同事并不代表
到请餐厅埋单时,终于有一位唔好意思先生出咗黎,对我地既处境讲咗超过10句唔好意思,并表示如一早知道情况会即时解决。原来你的同事并不代表你餐厅,问题并没有需要上报解决。
最后我没有记得食物如何,只记得环境温度犹如桑拿房般,并得到一句搬部负O度雪柜也是一样的回覆。
提外话:其实间房的温度加4⃣️个明火炉,是否有安全隐忧。
选择前停一停谂一谂。