2020-06-02
今日一行5人去深水埗睇下电脑用品 顺便食个lunch 朋友仔话食辣野 就谂起嫲嫲辣辣 之前食过佢d干锅好正 舖头唔系好大 我地等左15分钟左右就入座啦我哋每人简左一个lunch干锅套餐$69 一个锅底 三款配 一款饮品 如果再加配菜每款$20 锅底可选香辣 麻辣 孜然 葱爆 辣度都好自由选择 今次有两位朋友唔系好食得辣就拣咗微辣 佢哋都可以接受 我哋食得辣嘅就拣返中啦我地5个人都叫左不同种类配菜一齐食 有五花腩 牛柏叶 贡丸 墨丸 牛展 肥肠 鸡件 红薯粉 莲藕仔 田鸡 脆皮肠等等 另外加左个水煮鱼 酸辣土豆丝 推介肥肠 脆皮口感烟韧 另外牛柏叶 红薯粉 吸晒入面嘅麻辣汁 好正干锅非常惹味 送饭一流 略嫌麻味唔够重 真系越食越想食 但土豆丝同水煮鱼就认真麻麻 土豆炒得太林 酸辣味唔够 水煮都系唔够味 都系干锅做得出色啲