2025-01-04 970 浏览
华记潮州卤水车仔面是一间港式地道车仔面店,每日开舖前已经有客人排队等位入座,受欢迎程度可想而知,店内地方不算大,但简洁整齐。其主打是以秘制潮洲卤水汁,用了有超过10年历史的卤水胆,再每天加入八角、香叶和桂皮等香料,车仔面配料浸卤水汁超过12小时,非常入味。3𩠌车仔面:汤底拣重口味,落齐清汤、卤水、咖喱汁,辣度拣少辣,个人都觉得几辣。猪红、猪皮入味,巨型鱼蛋大大粒好弹牙。面底拣咗米粉,吸收汤底后食爽口惹味,另外佢哋会加大量的芫荽和葱,增加香味。猪什面:大大碗份量十足,汤底拣咖喱汁,猪什卤得好入味又够腍,有猪脷、猪横脷、生肠、猪粉肠、大肠、猪膶、猪心等,配上弹牙面条,令人满足的美食享受。新鲜鱿鱼须:份量都好多,佢哋嘅酱汁辣得黎又几惹味,鱿鱼须都好爽口,配料仲有芫茜同香脆花生,味道同口感都好丰富。太阳饼:即叫即炸,外层脆卜卜,每旧饀料都食到原只嘅虾,配埋酸辣酱,越食越开胃!大和豆浆:采用黄豆制造,成分天然健康,香浓可口。雀巢柠檬茶:新鲜果香同清爽红茶慢慢回甘,口感清新。

大和豆浆:采用黄豆制造,成分天然健康,香浓可口。

雀巢柠檬茶:新鲜果香同清爽红茶慢慢回甘,口感清新。