2018-07-17
主打北美式风格既越南河粉~今日黎到逸东酒店,见到佢地原来有一层小小既food court,见到呢间餐厅排哂队,紧系要黎试下喇~!原来佢地仲可以另外+钱叫呢D小食嫁~!千万唔好走宝因为系Food court 既形式,所以呢D酱料可以系拎餐既时候,放埋落自己个碗到。真系好大 大 大 碟呀~!!虽然柚子份量唔算多,但系新鲜既沙律菜同埋大大只既虾,食落爽口得黎又开胃。个札肉同炒蛋系另外+钱叫既~份量唔洗讲,完胜呀~!而且个猪颈肉够哂香脆可口,+上调过味既葱,同埋叶制过既酸青瓜同萝卜丝,真系好好味呀~!一D都唔觉得好油腻个椰青真系好鲜甜呀~!松脆既面包糠+上弹牙既虾胶,正<3先炸后炒令牛油味更渗入鸡翼而且唔会好油,外皮炸得香脆,鸡肉仍然嫩滑,牛油味同蒜香都好突出。个汤真系好浓味,鸡丝嫩滑软腍,有小小鸡PI所以会有D油脂香味,而且手打鸡片好有嚼劲,又一弹牙之作,个粉亦够幼滑,厚度适中够哂烟韧,瀡一声就食落肚。仲会另上芽菜、辣椒粒、青柠等等,食先自己落,够哂贴心。
原来佢地仲可以另外+钱叫呢D小食嫁~!千万唔好走宝
个椰青真系好鲜甜呀~!
松脆既面包糠+上弹牙既虾胶,正<3
仲会另上芽菜、辣椒粒、青柠等等,食先自己落,够哂贴心。