2018-09-04 36 浏览
今日去开铜锣湾行,又咁啱想食汤面,朋友介绍左一间越南野俾我,所以决定去pho metro 食晚餐!喱到环境都几舒服,喱到都唔算好多款野食。 我地最后拣左两个面食一个小食同两杯野饮。特别牛肉粉:特别牛肉粉个汤底好好味,有好多款材料,有牛肉,牛栢叶,牛丸,牛𦟌等等,食材都好新鲜啊!蟹膏汤檬:汤底唔算好有蟹膏味,但就几足料,有两粒大肉丸。而喱度嘅檬粉似米粉,好幼身。我钟意特别牛肉粉多啲。芒果米纸卷:味道相当不错,芒果几甜,食落好清新,几开胃。热咸龙眼蜜:因为喉咙唔舒服,所以一定要饮热饮,呢个咸龙眼蜜好有惊喜,好滋润,甜甜地咸咸地,有龙眼嘅清香,感觉好养生,比想像之中好饮好多。牛油果沙冰:呢个沙冰好特别,平时喺出边都好少饮到牛油果沙冰,牛油果味唔算太重,奶味比较浓,但沙冰好滑身,都好好饮!人均消费大概$180。

特别牛肉粉:

蟹膏汤檬:

芒果米纸卷:
味道相当不错,芒果几甜,食落好清新,几开胃。

热咸龙眼蜜:

牛油果沙冰:

人均消费大概$180。
2018-08-20