2009-06-17 4 浏览
是夜因为很迟才放工,一班同事一齐去食饭,因几个月前去过饮茶都觉得唔错!差不多九时半才到,因太疲倦,所以叫伙计建议名菜,他们极力推介冬瓜盅(后来告䜣我们很好彩,因为是最后一盅),小笼包! 最后我们点了:小笼包 - 普通!(招牌菜)义子烧饼 - 普通!X X 抄年糕 - 无味,完全引不起你的食欲!肉松抄扁豆 - OK啦!冬瓜盅 - 登!登!登!登! 微暖!口水鸡 - 完全唔系个回事! 究竟厨师识唔识整!啲生莞莤可能放得 太耐,已经起咗黑边! 咁都得!食完会唔会呵!生煎包: 一般过一般!(招牌菜)街边挡重好食过佢!饮咗一啖汤,发觉只是微暖,通知伙计,她马上把余下的拿回厨房!过了最少二十分钟, 食食吓见到格呢枱送上冬瓜盅,吓!跟住听到个客大叫!哗!呢个食过嘅!伙计马上取回厨房!转头送回我们桌上!好担心中间会唔会在汤中发生什么事!末几!但格呢枱又有一个!又话我地系最后一个!个厨师识变摩术!吃到咁上下,倾吓计!伙计埋啹问你啲𩠌重要唔要同你收咗佢!大家吊望一下!无奈地说好啦!到差不多十一时,部长把我们身边的电视"无情"地关上!跟住问你重有无order!不如帮你埋单!啊!好啦!咁想order甜品都无兴

小笼包 - 普通!(招牌菜)
义子烧饼 - 普通!
X X 抄年糕 - 无味,完全引不起你的食欲!
肉松抄扁豆 - OK啦!
冬瓜盅 - 登!登!登!登! 微暖!
生煎包: 一般过一般!(招牌菜)街边挡重好食过佢!

吃到咁上下,倾吓计!伙计埋啹问你啲𩠌重要唔要同你收咗佢!大家吊望一下!无奈地说好啦!到差不多十一时,部长把我们身边的电视"无情"地关上!跟住问你重有无order!不如帮你埋单!啊!好啦!咁想order甜品都无兴趣啦!但今早看过食评才知他们是收二时!如果你是什么什么时间关门的,可于我们乃门口之前告诉我们!我们都系打工仔都会识做比你地准时收工!唔驶赶客呀!门口又唔系咪表,是但任泊都收代客泊车!抢钱!无下次!
2009-06-16