2021-08-02 1842 浏览
尼间酒楼去过一次都怕怕,啲员工衰到不得了!早上9:30去到,门口知客话自己揾位随便座得嗱!但由于大堂多人,又基于疫情关系,我哋拣左较入较少客人的位置!座低后,冇人招呼冇人开茶!仲听到有两个女员工系度很不满同大大声咁对话:又座尼边、系都要座得咁入…. 有咁入就座咁入…. …. ….!明讲紧我地!冇搞错呀!有位都吾座得?!咁做生意都得?!唉!个疫情好番少少就咁!真系死得啰!我地座低后,见到佢哋一而再再而三咁赶啲新到嘅客番大堂撘枱座,有啲客就跟员工嘈交起来!讲真,酒楼系服务性行业,点可以因为要减轻自己的工作量而去赶客、闹客….. …只不过尼间酒楼位置好,旧区老人多,所以还有一班长者帮衬!但吾可以长此以往都系服务咁差!所以希望酒楼高层可以系(有位吾比错)的情况下多加注意,同员工沟通沟通,加以检讨!!!我亦知有钱饮茶吾系大哂,但作为一个消费者、客人,只不过系想开开心心咁食下野,同亲朋聚聚会,拣个心宜嘅餐枱位置座座,有乜问题,错在那里???!因尼啲员工嘅服务态度而影响了整间酒楼的形象,真的为这间酒楼悲哀!!再去?!no no no la, 贴钱买难受

再去?!no no no la, 贴钱买难受