尖沙咀the one系我既梦想婚礼场地,未嫁得出不如就食个晚饭,睇睇夜景满足住小小心愿先🙈the one好多层都有唔同种类既餐厅,而今日就去中式酒楼利宝阁啦😉食中餐都有夜景睇,可惜我地迟入座,得番近门口既位置,只可以离远望景同电视。🐖谷饲豚肉叉烧饭 配原盅佛跳墙 ($188)首先登场既系超足料佛跳墙! 番左工之后好少机会有得饮汤,呢个正好可以补下营养。入面有鲍鱼,鱼翅,冬菇,响螺等既食材,煲得入味👍成日都觉得饮汤见到d汤渣先系原汁原味冇扼人😂叉烧成大旧上,冇切开,可能系想俾我睇下份量几足😂叉烧好厚,面头少少烧焦特别香,肉质烧得啱啱好,唔会干争争。仲有一块半熟蛋,白饭捞蛋汁食真系港式享受😆🐟手打顺德鱼腐煲 小 ($88)鱼腐口感好特别,唔系平时街边食个d。入口好似绵花糖,好绵又食得出鱼肉味。连汤都饮埋,变汤饭一齐食。🐠三色椒蒸龙趸头腩 小 ($98)叫之前侍应提醒过我地呢碟小菜系辣既,不过估唔到都几辣😂龙趸新鲜,肉质弹牙,辣辣地好过瘾。🐚豉汁珍珠带子蒸山泉豆腐 ($88)食太多肉要叫番碟清淡少少既中和下,呢个豆腐就最好啦。珍珠带子铺面,配淡淡豆腐砖好夹。🥒酸菜 ($18)酸菜既价钱稍贵,

🐖谷饲豚肉叉烧饭 配原盅佛跳墙 ($188)

🐟手打顺德鱼腐煲 小 ($88)

🐠三色椒蒸龙趸头腩 小 ($98)

🐚豉汁珍珠带子蒸山泉豆腐 ($88)

🥒酸菜 ($18)
酸菜既价钱稍贵,一坐低唔记得问可唔可以唔要😂不过味道系唔错既

🍵茶位 ($18)