2018-09-11 8164 浏览
事缘之前去利宝阁食左个足料佛跳墙,屋企人经常提起话想再去食返😆所以便带了妈咪来尖沙咀的分店食饭~😬😬餐厅布置到好似皇宫咁精美,差点以为去了喜宴😅睇到海报先知原来个叉烧饭+佛跳墙套餐只在晚市供应喔!好彩来得合时😬不过午市都有配丰料老火汤~鲍鱼餐都只系$200/位😮😮另外仲有汇丰信用卡优惠套餐,我地当然即时善用啦😆😆佛跳墙!同之前食一样咁足料!😻😻材料有 花胶、鸡脚、辽参、鱼翅,鲍鱼、瑶柱、花菰、蹄根⋯👍🏻真系数都数唔哂。重点系小小一盅,味道却鲜甜无比!叉烧饭个饭今次就一般,可能放凉了!半肥瘦既谷饲豚肉食落都富油香!小食都系有叉烧😂😂仲有海蜇、云耳六头鲜饱鱼扣海参 鲍鱼口感软腍易咬,咬落去有少少黏牙质感不过略嫌汤汁太浓味,盖过鲍鱼本身的鲜味了。而海参不算好厚身,幸好够弹牙滑爽口牛油焗大虎虾 虾肉大大只,肉质够爽,新鲜又有牛油香笼仔蒸鸡饭估唔到份量都几多底下既饭吸收了鸡汁同冬菇的精华,好香!最后食埋个脆麻花做甜点,好饱好丰富的一餐!我地食左咁多野,每人都只是三百多,间中来食餐都好满足喇!

餐厅布置到好似皇宫咁精美,差点以为去了喜宴😅

鲍鱼餐都只系$200/位😮😮

另外仲有汇丰信用卡优惠套餐,我地当然即时善用啦😆😆

佛跳墙!

叉烧饭
个饭今次就一般,可能放凉了!半肥瘦既谷饲豚肉食落都富油香!

小食都系有叉烧😂😂仲有海蜇、云耳

六头鲜饱鱼扣海参

鲍鱼口感软腍易咬,咬落去有少少黏牙质感

牛油焗大虎虾

虾肉大大只,肉质够爽,新鲜又有牛油香

笼仔蒸鸡饭

估唔到份量都几多
底下既饭吸收了鸡汁同冬菇的精华,好香!

最后食埋个脆麻花做甜点,好饱好丰富的一餐!
我地食左咁多野,每人都只是三百多,间中来食餐都好满足喇!

• 佛跳墙