2018-08-23 523 浏览
明明呢间铺头同我屋企好近,但从来都冇食过,今次因为避雨先撞左入去食见个MENU大部份都系拼云吞🥟或牛腩🐮,断估呢2样应该系皇牌,于是叫左个双拼一次过试晒云吞五香牛腩米 $39 加豆浆 $4一见到碗河已经有受宠若惊嘅感觉,D𩠌超大份!3粒胀卜卜嘅云吞加几条厚实嘅牛腩再加堆雪菜已经铺满晒个面,留意返个碗系大个我块面架下😳🥢先试汤头,味道好浓但唔系一味死咸𠮶种浓,而系好香嘅花椒八角味,感觉肴左好耐👍🥢再嚟云吞,系我最爱嘅韭菜馅,菜同肉嘅比例刚刚好,超足料塞爆只云吞咁斋,3只等于其他地方5只嘅份量,个皮仲要有O赵口好开心🙆‍♀(好怕D煮到腍晒嘅皮)🥢嚟到牛腩,虽然大旧但炆得超腍超入味,每啖都充斥住花椒八角嘅味道,肥瘦均匀,同埋有我钟意食嘅筋位😋🥢最后豆浆,比起主角就逊色不少,冇乜豆味

云吞五香牛腩米 $39 加豆浆 $4

🥢最后豆浆,比起主角就逊色不少,冇乜豆味