2018-08-22
约左老朋友见面紧系要食好野啦!得知九龙湾有间正宗泰国菜餐厅,就专程收工黎到试下啦!门面以泰国车站为主题,真系好泰国风;而家优惠期间仲免收加一服务费啊!餐厅内更以火车车卡既环境为主落单系自己手写,每样食物都有自己既No.跟返号码写返就得啦⋯⋯方便快捷我地一行二人,叫左五款野食,因为样样都好想食已经忍忍手无叫咁多啦先黎个「泰式马拉盏炒椰菜苗」$59两人食份量岩岩好,炒得有锅气,小小辣,椰菜苗爽口清甜串烧(猪牛鸡)$68/半打串烧既灵魂就在于个酱好唔好食,好在都无令我失望,系泰国既味道呀!非常有泰国风味!串烧肉质烧得岩岩好,唔会烧得好干柴,热腾腾上台架系香港食泰国野点少得「炸虾饼」$58系我既至爱,虾饼炸得金金黄黄有虾味,点埋甜酱不得了!「冬荫功炒饭」$68微辣冬荫功如果再放多d就好啦!我个人比较重口味饭质应该再硬多点爽身d会更佳!「干咖哩炒猪颈肉」$78超级足料,一碟有好多猪颈肉,我同朋友一边食一边讲:点解食极都仲有微辣-猪颈肉入哂味好香口,猪颈肉爽口唔痴牙!「珍多冰」$25对我黎讲太甜了,但佢入面绿色一条条个d好好食呀!椰汁无饮哂都要食哂入面d绿色条条!两个人食5款菜,都系三百几蚊,真系
餐厅内更以火车车卡既环境为主
落单系自己手写,每样食物都有自己既No.
跟返号码写返就得啦⋯⋯方便快捷
先黎个「泰式马拉盏炒椰菜苗」$59
两人食份量岩岩好,炒得有锅气,小小辣,椰菜苗爽口清甜
串烧(猪牛鸡)$68/半打
系香港食泰国野点少得「炸虾饼」$58
系我既至爱,虾饼炸得金金黄黄有虾味,点埋甜酱不得了!
「冬荫功炒饭」$68
微辣
冬荫功如果再放多d就好啦!我个人比较重口味
饭质应该再硬多点爽身d会更佳!
「干咖哩炒猪颈肉」$78
微辣-猪颈肉入哂味好香口,猪颈肉爽口唔痴牙!
「珍多冰」$25
两个人食5款菜,都系三百几蚊,真系好抵呀⋯⋯我地仲好想食冬荫功汤、乌头、生虾等等等等架,只好留返下次啦