餐厅: 士林台灣麵
资讯:

2015-05-23 630 浏览
每次行去西菁街,士林台湾面永远都系排晒长龙,难得早左食lunch,就决定去试下呢间「引人入胜」嘅台湾面见到个餐牌,有少少无从入手嘅感觉,样样都想试下咁。听闻士林台湾面嘅红烧牛肉面同埋香酥鸡扒面都颇为驰名,于是我同其中一个同行者分别叫左呢两个面,而另外两个同行者就要左香酥鸡翼饭同香酥排骨面。系开端时觉得呢间D食物有少少贵,直至食物黎到,先发现原来物有所值所有野都比得足料,上个鸡扒嘅时候,仲以为比左两份我个香酥鸡扒脆卜卜,就算摆耐左口感依旧,难怪咁多人推介我地另外叫左台式饮品,理论上比较保守应该系试下珍珠奶茶,但我对珍珠奶茶好感不大,于是要左薄荷蜜绿茶。头一、两啖觉得有点中伏,但之后饮饮下就觉得唔算太差嘅。总括而言,士林台湾面的确唔系浪得虚名一定有下次再试下其他一级棒嘅美食
见到个餐牌,有少少无从入手嘅感觉,样样都想试下咁。听闻士林台湾面嘅红烧牛肉面同埋香酥鸡扒面都颇为驰名,于是我同其中一个同行者分别叫左呢两个面,而另外两个同行者就要左香酥鸡翼饭香酥排骨面
香酥鸡扒
红烧牛肉面
香酥鸡翼饭
香酥排骨
所有野都比得足料,上个鸡扒嘅时候,仲以为比左两份我
个香酥鸡扒脆卜卜,就算摆耐左口感依旧,难怪咁多人推介
珍珠奶茶
薄荷蜜绿茶