2023-10-28
本身去旺角系想食sharishari🍧当晚餐🙈点知平日都大排长龙😯 之后喺附近行下行下见到越男仔就入咗去食啦~•🥢 胡志明市红蕃茄四宝汤檬粉 $92四宝系指猪颈肉、脆猪肉、猪扒同扎肉,每样份量都唔少,所以好大碗,脆猪肉几有惊喜✨,浸咗落汤到半腍半脆又有啲咬口,蕃茄汤好浓郁,同比较淡味又唔吸汤嘅檬粉好夹,加埋猪扒,我哋觉得好有焗猪扒饭嘅感觉,不过成个汤底油咗少少,同埋檬粉有啲碎~•🥢 牙车快沙律 $49沙律堆到成座小山咁,比想像中大份!最顶系手撕鸡肉,充满黑胡椒嘅味道,再带点焦香,下面系椰菜丝同同萝卜丝,仲有啲柚子粒粒,可以自己再加鱼露捞匀调味,几freash,不过柚子味就唔突出啦,但咁大份都几满足!•🥢 法式芝心虾多士 $49虾多士有4件,上层系沾上芝麻嘅虾饼,下层系多士,两层都有唔同嘅脆脆口感,虾饼比较结实,应该有加到面粉(?),中间仲有流心芝士,口感同味道都好丰富!
🥢 胡志明市红蕃茄四宝汤檬粉 $92
胡志明市红蕃茄四宝汤檬粉