2023-02-10
平日最钟意食家常便饭有时唔想煮 都会出去食下小炒今日食依间小菜位于太子 - 容记小菜王当日安排一楼近䢂口嘅卡位四人座位 都几阔落一坐低就有小食 - 云耳青瓜🥒平时都好钟意食依款小食味道调教得好好 十分开胃👍主食方面 我地分别叫左5样1. 招牌烧肉(细)个样相当靓仔,跟上两个酱汁,应该系甜酱同芥末,任君选择💁🏻♀️ 烧肉脂肪比例层次分明,入口唔会过分油腻同死咸,可以一试2. 拔丝咕噜肉Always my favourite💕 外皮脆 肉质嫩 绝对唔会过甜或过酸而且每一旧大细相约 炸粉亦唔会太厚😋3. 红烧北菇豆腐哗!一黎到第一个感觉系虽然佢唔系用砂煲上,但份量十足!大大旧豆腐仲可以当饭食顶顶肚🤣4. 陈醋骨😍又是小编必食小炒,甜甜酸酸嘅味道十分吸引一碟太约十条🦴左右,啖啖肉,好适合送饭,甜酸比例适中,唔会好似坊间某啲餐厅过酸或甜到封喉5. 容记小炒皇这乃是每间餐厅嘅必杀!所选用料/火喉 都睇得出师傅嘅功架👨🍳 今次依碟小炒皇好惹味,虽然我唔食得辣,但依个𩠌对我嚟讲完全唔系问题😌 唔会过分抢喉,食到尾又唔会成碟油😜✴️温提:由于物价上涨,部份小菜已经加价,餐牌上嘅价钱未必准确,建议落单前问
有时唔想煮 都会出去食下小炒
今日食依间小菜位于太子 - 容记小菜王
当日安排一楼近䢂口嘅卡位
四人座位 都几阔落
一坐低就有小食 - 云耳青瓜🥒
平时都好钟意食依款小食
味道调教得好好 十分开胃👍
主食方面 我地分别叫左5样
1. 招牌烧肉(细)
烧肉脂肪比例层次分明,入口唔会过分油腻同死咸,可以一试
2. 拔丝咕噜肉
而且每一旧大细相约 炸粉亦唔会太厚😋
3. 红烧北菇豆腐
4. 陈醋骨😍
又是小编必食小炒,甜甜酸酸嘅味道十分吸引
5. 容记小炒皇
✴️温提:由于物价上涨,部份小菜已经加价,餐牌上嘅价钱未必准确,建议落单前问一问侍应为准