2015-08-20
和朋友在朗豪坊行完街便到附近找餐廳吃晚飯,經過這間白色門面既西餐廳,我們都被它歐陸式設計既門面吸引著,所以入內決定一試。室內的裝修簡單而舒適,牆上掛有幾幅甜品相片和特色既單車擺設。我們均叫了Dinner set,跟餐湯和蒜茸包蒜茸包焗到好香脆和搽滿蒜茸牛油,連湯一齊食,口感特別。秘製醬汁燒豬仔骨伴薯菜$88份量好足夠,有我手臂甘長,附上的蒜茸番茄醬十分好味!豬仔骨燒到好有焦香味,但略嫌豬仔骨焗得有點兒乾身,失去了肉汁。煙三文魚伴茄醬天使麵$78茄醬味道偏酸,裡面還有小蕃茄仔,屬好濃郁既茄醬;意粉份量足夠,天使麵口感彈牙,掛上濃郁既茄醬,好開胃,煙三文魚味道正常。黑松露醬帶子燴長通粉$108店員一放上桌,黑松露既香味已撲鼻而來,黑松露味好濃,廚師一D都唔吝嗇!帶子煎到半生熟,裡面仍保留鮮甜味,入口好滑;長通粉煮到軟硬適中,跟黑松露醬及蘑菇條好夾。這間餐廳既甜品原來好吸引,一間餐廳滿足了女仔既兩個胃,食完正餐可以即刻食甜品,好滿足。我們試了這間餐廳主打的乳酪雪糕系列情濃朱古力$42賣相已好吸引,面層是份量十足的朱古力餅、百力滋和朱古力醬,底層是可可脆脆,層次好豐富;因雪糕夠凍足以令表層的朱
秘製醬汁燒豬仔骨伴薯菜$88
煙三文魚伴茄醬天使麵
黑松露醬帶子燴長通粉
我們試了這間餐廳主打的乳酪雪糕系列
情濃朱古力
賣相已好吸引,面層是份量十足的朱古力餅、百力滋和朱古力醬,底層是可可脆脆,層次好豐富;因雪糕夠凍足以令表層的朱古力醬變成脆片,口感好得意!
乳酪雪糕質地軟滑,酸酸甜甜,再配上各種脆口的配料,是這頓晚餐完美的句號。
题外话/补充资料:
整體食物質素ok,特別甜品做得比較出色,價錢合理,正餐和甜品可以係同一地方食到,好方便。